Referenssit

Tässä muutamia kohteitamme

Referenssi HOUM valaistuksen ohjaus Bulevardi

Suunnittelu-Urakointi-Käyttöönotto

Tässä upeassa keskusta asunnossa on 200m2 asuintilaa ja sen valaistuksen ohjaus toteutettiin HOUM DALI valaistuksen ohjauksella. Huoneiston kaikki johdotukset uusittiin DALI kaapeloinnilla ja keskukseen asennettiin HOUM valaistuksen ohjaus keskusyksikkö.

HOUM valaistuksen ohjauksen ansiosta kohteessa säästettiin kymmeniä metrejä turhaa roilotusta valaisinpiste muutoksien vuoksi. Saaneerauksen yhteydessä huoneistoon saatiin kattava ja monipuolinen valaistuksen ohjaus, joka mukautuu useisiin tilanteisiin vain nappia painamalla tai mobiili applikaatiota käyttämällä. Kotoa poistuttaessa kaikki valot sammuvat yhdellä painalluksella.

Referenssi LOXONE automaatio Espoo Suunnittelu-Urakointi-Käyttöönotto Noin 300m2 elementtitalo, jossa kattava LOXONE automaatio hoitaa suurimman osan talotekniikasta. LOXONE lukitus ja ovipuhelinjärjestelmä tuo turvallisuutta lapsiperheen arkeen. Liiketunnistimet toimivat asukkaiden poissa ollessa rikosilmoitinlaitteistona, josta ilmoitukset siirretään sähköpostiin halutuille henkilöille. Kotona ollessa liiketunnistimet hoitavat normaalia valaistuksenohjaus virkaansa. Valaistuksen ohjauksen hoitaa LOXONE ja valaisimet ovat taattua WINLED laatua. Valaistuksen ohjaimina toimivat tyylikkäät LOXONE Pure Touch painikkeet, joissa on yövalo toiminto. Painikkeiden yövalo toimii hyvin yöaikaan kulkuvaloja. Loxone hoitaa myös lämmityksen ohjauksen älykkäällä ja oppivalla logiikallaan. Toiminnallisuudet:
 • Valaistus
 • Lämmitys
 • Liiketunnistus
 • Vesianturit
 • Turvallisuus
 • Lukitus
 • Ovipuhelin

Referenssi LOXONE automaatio Jollas

Suunnittelu-Urakointi-Käyttöönotto

Upea kohde merenrannalla sai arvoisensa talotekniikan.

LOXONE hoitaa esimerkiksi automaattisesti valaistuksen ja markiisien toiminnan ja muistuttaa esimerkiksi kotoa poistuttaessa avoimista ovista tai ikkunoista. Tällä tavalla huoneet eivät pääse kuumenemaan liikaa eikä myrsky pääse tekemään tuhojaan markiiseihin

Tai miltä kuulostaisi kotiteatteri jossa nappia painamalla valkokangas laskeutuu, akustoverho aukeaa, videotykki laskeutuu katosta ja valot himmenevät leffa moodiin. Hyvältä eikö!

Tässä vain pinta raapaisu mihin kaikkeen LOXONEa kohteessa hyödynnetään ja lähes kaikki tapahtuu automaattisesti. Sinä voit keskittyä asumiseen

Toiminnallisuus:

 • Valaistus
 • Lämmitys
 • Liiketunnistus
 • Vesianturit
 • Turvallisuus-Rikosilmoitus
 • Lukitus
 • Ovipuhelin
 • Verhot
 • Markiisit
 • Sääasema
 • musiikkiserveri

Referenssi KNX-automaatio Porkkala Huvila

Urakointi-ohjelmointi-suunnitelu suoritettiin urakoinnin yhteydessä.

Miljööltään ehkä yksi upeimmista paikoista jossa olemme saaneet tehdä asennuksia ja ohjelmointeja

Kohteen tilanne ei ollut ehkä kovin tyypillinen. Kohteessa oli valmiina vuonna 2008 asennettu automaatiojärjestelmä, jonka varsinainen nimi sekä toimintaperiaate jäi hieman hämärän peittoon. ilmeisesti jonkun pienen kotimaisen tuottajan laitteisto. Tämä vanha reistaava järjestelmä päätettiin vaihtaa varmatoimiseen ja kestävään KNX-järjestelmään.

Keskuksesta purettiin koko vanha laitteisto pois ja uusi KNX-järjestelmä asennettiin tilalle. Tämä kävi suhteellisen kivuttomasti koska ohjauslähdöt pysyivät lähes samoina kuin vanhassakin järjestelmässä.

Tässä vaiheessa KNX laitettiin ohjaamaan huvilan valaistusta sekä osaa lämmityksistä, joita voidaan käyttää kätevästi etänä. Ehkä mielenkiintoisin sovellus KNX:ään oli yhdistää ison nurmialueen sadettajat. Sadettajien etäkäyttö tuo huomattavasti mukavuutta arkeen, koska ne voidaan etänä käynnistää ja sammuttaa. Sadettajat eivät voi jäädä kuitenkaan päälle vaan ne sammuvat automaattisesti 30min kuluessa. 

KNX etäohjaus sovellus sopii mainiosti tämän tyyppiseen kohteeseen ja tuo roppakaupalla lisää viihtyvyyttä mökkeilyyn. 

 • Valaistus
 • Lämmitys
 • Sadettajat

Muut kohteet

Olemme tehneet lukuisia huoneistoremontteja Helsingin keskustassa vaihtelevilla toimituksilla.

Teemme noin 8-12 avaimet käteen okt kohdetta vuosittain ja yleensä melko kattavilla valaistus- ja automaatiopaketeilla

Teemme vuosittain useita hyvin haastavien kotiautomaatiokohteiden korjauksia, joissa syystä tai toisesta automaatiojärjestelmän toimitus on mennyt pieleen edelliseltä urakoitsijalta.

Sähkö- ja automaatiosuunnitelmia ympäri Suomen 

Valaistusprojektit

Älykotikauppa.fi suorittaa myös isojen kiinteistöjen valaistusasennuksia sekä valaistuksenohjaus projekteja

Autokorjaamo KNX -valaistuksenohjaus

Urakointi-ohjelmointi

+400 valaisinta vaihdettiin LED-valaisimiksi

KNX järjestelmä läsnäolotunnistuksella valaistuksen ohjaukseen

Teollisuushalli KNX-valaistuksenohjaus

Urakointi-ohjelmointi

+300 valaisinta vaihdettiin LED-valaisimiksi

KNX järjestelmä läsnäolotunnistuksella valaistuksen ohjaukseen

Viileä terminaali

urakointi

+800 loisteputki-valaisinta muutettiin LED-putki valaisimiksi

Noin 600 valaisinta oli korkean viileän varaston puolella ja loput valaisimista sijaisivat toimistoissa.

Valaisimiin tehtiin LED-putki valmistajan ohjeen mukainen muutostyö, jolloin valaisimista tuli LED-putkivalaisimia. Tällä tavalla tehdyssä projektissa asiakas säästää valtavan määrän tarvikekustannuksissa sekä tulevaisuudessa energian hinnassa. Tällaisen kohteen takaisin maksuaika on noin 2vuotta

Tennishalli + HOUM valaistuksenohjaus

Noin 200 loisteputki-valaisinta muutettiin LED-putkivalaisimiksi

HOUM valaistuksenohjaus hoitaa tennishallin valaistuksenohjauksen. Helppokäyttöinen applikaatio on henkilökunnan mieleen